Veelgestelde vragen
Waar mag ik me melden?
De straat loopt hier een beetje "vreemd", maar de voordeur zit verstopt in de brandgang. Mocht je het niet kunnen vinden, bel me zodra je in de straat bent dan haal ik je op.
Neem ik een handdoek mee vanuit huis?
Nee hoor, een handdoek hoef je niet mee te nemen. Deze heb ik al schoon voor je klaar liggen.
Ik schaam me best wel voor mijn lichaam...
Niemand is perfect. Ook ik niet. Vertel me, desnoods van te voren, waar je je voor schaamt zodat ik er rekening mee kan houden. En geloof me, de tweede keer dat je komt wordt het vast al veel gemakkelijker.
Een massage hoort pijn te doen, anders werkt de massage niet.
Er bestaat bij heel wat mensen het idee dat een massage pijn moet doen, omdat het anders geen effect heeft. Dit is echt een grote misvatting. Het is niet de bedoeling dat een massage pijn doet. Oké, een frictie kan tijdelijk niet zo prettig aanvoelen... Maar als ik je te pijnlijk masseer dan ga jij je lichaam juist extra aanspannen, met alle gevolgen van dien! De spanning gaat in het lichaam niet verminderen en de eventuele klachten gaan dan ook zeker niet verdwijnen! Ervaar je pijn tijdens een massage, zeg dit dan alsjeblieft direct tegen mij.
Ik vind de massage niet zo prettig, maar ik wil je niet beledigen, wat nu?
Dat kan zeker gebeuren. Vertel me respectvol dat je de massage niet prettig vindt aanvoelen. Ik heb hier alle begrip voor en we stoppen dan de behandeling. Een massage is voor iedereen heel persoonlijk en omdat je je nu niet kan ontspannen zal de massage pijnlijk worden en niet het gewenste resultaat geven wat ik voor ogen heb. Dat is absoluut niet de bedoeling.
Mijn neus gaat dichtzitten, help?!
Waarschijnlijk heeft het te maken met de toegenomen druk op je holtes omdat je op je buik ligt. Ook heeft het te maken met de de stimulering van het parasympathisch zenuwstelsel. Dat is het het deel wat geactiveerd wordt door de massage en zorgt voor herstel en ontspanning. Zodra de massage is afgelopen dan gaat je neus weer open.
Jeetje, ik wordt emotioneel tijdens of na de massage, hoe kan dat?
Een massage zorgt voor ontspanning en niet alleen lichamelijk maar ook voor geestelijke ontspanning. Het krijgen van een massage nodigt je uit om alle spanningen, stress en zorgen los te laten. Je kan je zelfs een beetje trillerig voelen na die tijd, dat is helemaal niet erg. Geef het wel even bij mij aan, dan zorg ik ervoor dat je even de tijd krijgt om weer tot jezelf te komen voor je de praktijk gaat verlaten.
Ik ben in slaap gevallen tijdens de massage... Oh dit vind ik wel heel erg
Voor mij is dit een heel groot compliment, dank je wel! Het is niet nodig om dit erg te vinden. Ik hoop dat je lekker tot rust bent gekomen.
Hoe vaak is een massage nodig?
Het ligt er een beetje aan met welke klachten je bij me langs komt. Soms kunnen bepaalde spiergroepen goed vastzitten, meestal bij de schouders, nek en de onderrug. In dat geval is één massage echt geen wondermiddel. Zitten je spieren behoorlijk vast, dan is het aan te raden om voor een korte periode je met regelmaat te laten masseren. Bijvoorbeeld 1x per week of 1x in de twee weken.
Heb je geen vastzittende spieren, maar wil je wel met regelmaat gemasseerd worden voor het losmaken van je spieren en voor je ontspanning? Dan raad ik je aan 1x per maand of 1x in de zes weken een massage te boeken. Zo houdt je je spieren soepel!
Waarom krijg ik een glas water na de massage?
Wie al vaker een massage heeft ondergaan, zal ontdekt hebben dat de meeste massagetherapeuten je na de massage een glas water aanbieden. Waarom? Omdat massage je bloed- en lymfecirculatie stimuleert en je lichaam bezig gaat met het afvoeren van afvalstoffen. Het is belangrijk om na een massage het vochtgehalte van je lichaam weer op peil te brengen door voldoende te drinken. Ook voor aanvang van de massage een glas water drinken is altijd een goed idee!
Ik heb gister een feestje gehad en alcohol gedronken / Ik ga vanavond alcohol drinken, kan ik gewoon een massage bij je inplannen?
Ga je na een avondje feesten op mijn massagetafel liggen, dan zal je je daarna alleen maar beroerder gaan voelen. Je lichaam is van tevoren al "uitgedroogd" door de alcohol en na de massage nog meer. Alcohol heeft namelijk een vocht afdrijvende werking. Plan een massage dus niet in op een avond als je, in dit geval, wilde plannen hebt of dat je al een gezellige avond hebt gehad. Zelfs een paar glaasjes wijn bij het diner kunnen er namelijk al voor zorgen dat de massage de volgende ochtend niet het gewenste effect heeft. En dat zou jammer zijn.
Ik ben gister gemasseerd maar ik heb nu spierpijn of andere pijnklachten auw! wat nu?
Als je vindt dat ik iets te stevig je lichaam heb gemasseerd, en je durfde me dat niet te vertellen tijdens de behandeling, dan mijn excuses hiervoor. Dat is niet mijn bedoeling geweest. Het komt vaker voor dat je lichaam een dag na de massage pijnlijk kan aanvoelen omdat er extra aandacht is besteed aan je spieren die vast zitten. Dit kan aanvoelen als een spierpijn of het is wat pijnlijk aanwezig als je op de behandelde plekken drukt. Dit voelt niet altijd even leuk maar wees gerust, tussen de 3 en de 5 dagen voelt alles weer veel beter.
Ik voel me niet fit of ben ziek... maar ik heb een massage afspraak staan, wat nu?!
Als je niet fit bent of zelfs ziek bent dan is je lichaam hard bezig om de aanwezige ziektekiemen te bestrijden. Dit kost je lichaam al erg veel energie. Een massagebehandeling is dan niet verstandig omdat dit je klachten kan gaan verergeren. En dat is iets wat ik je niet aan wil doen! Meldt je afspraak af en verplaats deze naar een dag dat je denkt weer beter te zijn. Natuurlijk kun je mij ook aansteken/ziek maken waardoor het voor mij tijdelijk niet mogelijk is om andere klanten te kunnen behandelen.
Waarom worden de kosten van mijn massage niet vergoed door de zorgverzekeraar?!
om mijn massagekosten vergoed te krijgen moet ik extra kosten gaan maken. Voor de zorgverzekering ben ik namelijk verplicht om een medische basiskennis te hebben van een CPION-erkende opleiding, geheel volgens de richtlijnen van PLATO. Dit is geen goedkope opleiding. Verder verwacht de zorgverzekering dat ik aangesloten ben bij een, door de zorgverzekeraar goedgekeurde, beroepsvereniging. Een lidmaatschap van een beroepsvereniging kost ook enkele honderden euro’s per jaar. Mijn uurtarief van 40 euro is dan niet meer voldoende en moet ik gaan verhogen.
De vergoedingen vanuit je aanvullende verzekering/alternatieve geneeswijzen gelden alleen maar voor specifieke behandelingen, zoals acupunctuur, kinesiologie, voetreflextherapie of shiatsutherapie enz, zie hiervoor je eigen polisvoorwaarden. Een Klassieke Zweedse massage of een diepe-weefsel massage vallen sowieso niet onder de vergoedingen van je zorgverzekeraar. Dit is ongeacht of ik nu wel of niet voldoe aan de gestelde eisen.
Dan heb je nog het feit dat alle zorgverzekeraars maximale vergoedingen hanteren per behandeling per dag tot een maximum bedrag per jaar. Deze vergoedingen variëren per behandeling van 25,00 tot maximaal 45,00 euro per dag. Het meest gangbare uurtarief bij een massagepraktijk met vergoeding is ongeveer 60 euro per uur. Je hebt dus altijd een eigen bijdrage die je betaald aan je massagepraktijk. Een aanvullende zorgverzekering kost je al gauw 10,00 tot 45,00 euro per maand extra naast je basisverzekering. Ik snap dat het aantrekkelijker lijkt als je je nota kan opsturen naar je zorgverzekeraar en een gedeeltelijke vergoeding ontvangt. En je misschien sneller kiest voor een massagepraktijk waar je een vergoeding via de zorgverzekeraar krijgt... In mijn uurtarief probeer ik de vergoeding van de aanvullende zorgverzekering te compenseren zodat je ook bij mij kunt komen voor een massage behandeling.
Het wel of niet ontvangen van een vergoeding via de zorgverzekeraar heeft in mijn ogen niets te maken met de kwaliteit van de massage. Persoonlijk vind ik het belangrijk dat jij naar de massagepraktijk kan gaan waar jij je prettig bij voelt, met of zonder aanvullende verzekering!
Als je lichaam zijn grens begint aan te geven ...
Vergeet dan niet om te luisteren
Maak jouw eigen website met JouwWeb